O meni

100

Kratka življenjska zgodba

V tej zgodbi vam bom povedal mojo zgodbo z resničnimi delčki iz mojega življenja. Ko sem bil otrok star 7 ali 8 let sem si želel postati pilot. Če bi me 10 let nazaj vprašali ali se vidim kot dvigalec uteži in član olimpijske reprezentance bi bil odgovor preprost ne. Takrat nisem sanjal. Takrat sem razmišljal le o tem, da naredim šolo in dobim poklic, pri katerem bom dobro zaslužil. Odrastel sem v majhni vasi Godovič in tam živel do zaključka gimnazije. Do 18 leta sploh nisem vedel, da dviganje uteži kot šport obstaja. S športom si kariere baje ne moreš ustvariti, vsaj tako mi je bilo rečeno, in nikoli niti nisem pomislil v to, da bi dvomil v to kar so mi govorili. Vpisal sem se na kemijsko inženirstvo in po enem letu pustil študij. Nikoli nisem hotel biti kemijski inženir. Vedno sem si želel uspeti v športu. To odločitev je sprejela moja glava in ne moje srce. V tem obdobju sem tudi počasi začel malo bolj resno trenirati z utežmi in zaljubil sem se v sam proces. Počasi sem iz sramežljivega fanta postajal vse bolj samozavesten.

telesna transformacija

Pot do uspeha v športu in vodenju in organiziranju vadb ni tako linearna, kot bi bila v primeru, da bi nadaljeval svoje izobraževanje na fakulteti. Večino časa imaš občutek, da svojega življenja ne držiš v svojih rokah. Tudi možnosti za uspeh so bile v mojem primeru izredno majhne. Nočem se tolči po prsih in reči, da je osvojeno 5. mesto na Sredozemskih igrah velik mednarodni uspeh. Je pa izreden uspeh za naš šport in zame osebno. 5 let nazaj nas ni bilo nikjer. Zdaj se počasi udeležujemo večjih mednarodnih tekem. Ne smem pa razmišljati samo kaj je dobro za mojo rit ampak hočem in se izredno trudim, da bi bile take tekme bolj dostopne večjemu številu tekmovalcev in tekmovalk v našem športu. Ker taka izkušnja je neprecenljiva.

🏋️‍♀️NOV DRŽAVNI REKORD V SUNKU PRI 153KG NA SREDOZEMSKIH IGRAH V TARRAGONI 🏋️‍♀️

🏋️‍♀️NOV DRŽAVNI REKORD V SUNKU PRI 153KG NA SREDOZEMSKIH IGRAH V TARRAGONI 🏋️‍♀Pri potegih malo površnosti in nepotrebne živčnosti ter dva zgrešena dviga. Po ravici povedano se mi je zdelo, da sem čist okej in da sploh nisem živčen. Potem pa prvi poizkus potega in napaka, ki je ne naredim praktično nikoli. Kaj za hudiča? Drugi poizkus živčen naredim preveč na silo spet zgrešim. Tretjega si vizualiziram točno kaj in kako moram dvig narediti. Pritisk je velik, prva velika mednarodna tekma, hočem narediti lep rezultat. Se skoncentriram, sprostim in naredim brezhiben dvig na 120kg. 🤗Sunke štartam nekoliko nizko. V dvorani je 40°C pogoji so izredno zahtevni. Že na ogrevanju se mi ves čas vrti, hladim se z ledeno vodo na zatilju ter s pihanjem z brisačo. Prvi dvig naredim suvereno in se končno zares sprostim. Naprej pa sama uživancija. Neglede na težke pogoje zaključim tekmo z novim državnim rekordom pri 153kg. 🤗Srečen sem saj mi je uspelo doseči enega največjih ciljev v mojem življenju.😌Zanimivo je, da je ta velika sreča trajala približno 2 minuti. Dosega samega cilja ni tako pomembna kot pot in dobre ter slabe izkušnje, ki te pripeljejo do tega. Včeraj sem že začel s treningi. Avgusta pa začnem trenirati dvakrat dnevno. Očitno sem zasvojen. 😎* * * * *💙 KingsBox in KingsBox Slovenija 💙Po novem kar 7% popusta s kodo MATJAZERJAVEC v spletni trgovini KingsBox: https://www.kingsbox.it/sl50% popusta na več kot 300 izdelkov s kodo POPUST50: https://bit.ly/2tXlnH4Za vse ostale izdelke pa uporabi kodo PETINDVAJSET in prihrani 25%: https://bit.ly/2LihIMe 😉

Objavil/a MatjazErjavec.si dne Ponedeljek, 02. julij 2018

"Decisions, decisions, decisions"

Torej kaj sem naredil? Najbrž najboljšo in najbolj tvegano, če pomislim koliko sem vedel takrat, najbolj neumno odločitev v svojem življenju. S kolegom sva štartala z organiziranjem vadb pri Evoluciji poleg tega pa sem dobil še priložnost delati v Inergiji. Kakšno leto kasneje sem se še odločil, da zaključim z izobraževanjem na Fakulteti za šport, ker sem imel občutek, da formalno izobraževanje ubija mojo kreativnost in razmišljanje s svojo lastno glavo. Od takrat naprej gre vse skupaj samo še navzgor.

skupnost Evolucija

Z vsem kar sem začel sem bil na začetku izredno slab. Dviganje uteži mi ni šlo, pisanje blogov je bila muka in temu primerni so tudi prvi blogi. Evolucija je več ali manj samevala in imela le nekaj članov. V Inergiji sem štartal s svojim sistemom vadbe, ki pa se na začetku sploh ni prijel. Včasih je pravi blagoslov, da se ne zavedaš, kako si slab v nečem. Če bi takrat vedel kako sem beden, bi najbrž obupal še preden bi dobro začel. Kljub temu se tega nisem ustrašil, na stvareh sem delal in se učil nekaj let, saj sem verjel, da se bodo stvari postopoma izboljšale. Verjel sem tudi v svoj način vadbe in verjamem, da je to edini pravilen način vadbe za vse. Poudarek je na učenju in rasti.

V svojem življenju mi je večkrat spodletelo kot pa uspelo. Iz neuspelih poizkusov sem se veliko naučil in se učim še danes. Sprejel sem številne izredno tvegane odločitve, ki bi se lahko končale popolnoma drugače kakor so se. V dviganju uteži sem večkratni državni prvak in član olimpijske reprezentance, v Inergiji se je sistem vadbe izredno dobro prijel, Evolucija po štirih sezonah letošnjo jesen štarta »full time«. Prvič v življenju sem finančno vsaj približno varen, da lahko sprejmem tako odločitev. Star sem 27 let in septembra 2018 se z Evolucijo podajamo na samostojno pot. Še naprej bom treniral tako kot do sedaj. Me je strah? Zelo. Se veselim prihodnosti. Izredno. Nikoli nimam plana B. Vedno grem »all in«.

mišice zadnjice trening

Zadnja leta sem povsem spremenil svojo filozofijo. Iskreno zasledujem stvari v katere verjamem. Stvari za katere si zadnja leta govorim, da jih želim doseči, človek, ki želim postati. Želim ciljati le na to in na nič drugega. Nočem početi stvari, ki bi bile le dobra in varna strategija v določenem trenutku.

Pred leti se je rodila ta ideja, da sem sposoben ustvariti nekaj, s čimer lahko pomagam tudi drugim. Nekaj, kar lahko vodim sam s pomočjo drugih. Nekaj, kar mi bo omogočilo uspeti na moji športni poti. Ustvariti mi je uspelo nekaj v kar močno verjamem. Nekaj, kar mi bo omogočilo biti samostojen.

Trenutno nimam nobenih nosečniških nevšečnosti povezanih z bolečinami v hrbtu ali nogah. Zaradi treningov je tudi moja drža pravilna in mi ramenski obroč ne leze naprej zaradi teže trebuščka. Normalno opravljam vsakodnevne obveznosti in na trenutke celo pozabim, da sem noseča – dokler me malo dete fajn ne brcne.

Tea Ljubljana

Začetek ni bil lahek, viden napredek pa je bil magnet, ki mi je dajal voljo za nadaljno vadbo. V mladosti sem se aktivno ukvarjala s športom. Po rojstvu dveh otrok in pridobitvi nekaj odvečnih kg pa je za šport in zame zmanjkalo časa in energije.

Katjuša Ljubljana

Oba delava v poklicih, kjer ogromno presediva za računalnikom, tako da je potreba po redni vadbi iz leta v leto večja. Nad napredkom sva oba navdušena, misliva, da je tudi Matjaž. Predvsem imava več moči, poleg tega naju vadba sprošča in oddalji od vsakdanjega stresa.

SMILJA IN LJUBO Ljubljana

Sama sem najbolj navdušena nad izboljšano koordinacijo gibanja in pravilnejšo tehniko teka ter nad večjo mišično maso, ki se kaže v lepši definiranosti telesa.

Martina Ljubljana

Hvala vsem, ki mi omogočate početi to kar ljubim

sredozemske igre

Moja zmožnost, da počnem kar ljubim, vsak dan, vsako uro, vsako minuto, vse to mi omogočate vi. Vi, ki berete moje bloge, vi ki me spremljate na facebooku in instagramu, vi, ki hodite na moje vadbe, vi, ki hodite na osebna trenerstva. Vsak všeček, komentar in delitev. Vsaka pohvala za blog. Vsak obisk vadbe, vsak obisk trenerstva. Velik dolg hvaležnosti moram izraziti tudi Inergija za dano priložnost. Hvala trenerju Šuen Žiga in KDU Olimpija - klub dviganja uteži za treninge. Vse to mi omogoča, da lahko vsak dan treniram, da lahko hodim na tekme, da živim v prekrasnem stanovanju s prekrasnim dekletom, da lahko vsak dan jem in me ne skrbi, da bom lačen. Hvaležen sem ker verjamete vame, ker verjamete v to kar počnem, ker mi zaupate, ker mi omogočate, da počnem to kar ljubim vsak dan. Hvala, ker ste mi omogočili nastop za slovensko olimpijsko reprezentanco na Sredozemskih igrah. Brez vas ne bi bil tu kjer sem. Hvala za vse. 

Kaj je point te zgodbe? Da če slediš svojim sanjam, da je vse mogoče? Niti ne. Sanjal sem, da bom pilot, pa glejte kje sem končal. Ko se nečesa lotiš in ti postane všeč, postopoma to vzljubiš in ko postane težko vztrajaš in ne obupaš, dokler ne vidiš rezultatov. Poizkusiš prvič, drugič, tretjič in ignoriraš logično in lažjo izbiro. Izbiro, ki ti statistično daje večje možnosti za uspeh. Če najdete nekaj kar vam je všeč in res želite narediti vsaj poizkusite to narediti in sprejmite dejstvo, da je veliko več možnosti, da vam ne uspe, kot da vam uspe. Bolje je poizkusiti, ker druga možnost je, da vam spodleti samo zato, ker nikoli niste zares poizkusili. To je point zgodbe. Trdo delo in predanost.

Če vztrajaš, moraš ljubiti kar počneš. Hočeš se zavezati. Hočeš se zavezati bolečinam. Hočeš se zavezati negativnim mislim, ki bodo prihajale iz tvoje butaste glave. Hočeš, zato ker to ljubiš. Ne počneš tega zaradi kogarkoli drugega, to počneš zaradi sebe. Želiš ponovno preseči samega sebe. Če ne moreš, potem morda nikoli ne izveš, kako je početi nekaj kar ljubiš, brezpogojno vsak dan, v dobrem in slabem.

Dosežki

3. mesto: Ljubljana dviga IPF (kategorija do 93kg),  Ljubljana 2017
2. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2016
1. mesto: državno prvenstvo IPF (kategorija do 93kg), Grosuplje, 2015
1. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2015
1. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2013
1. mesto: državno BP prvenstvo GPA  (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2013
1. mesto: državno BP prvenstvo GPA (kategorija do 82,5 kg), Ljubljana, 2013

POWERLIFTING

5. mesto: Sredozemske igre, kategorija do 85kg, Tarragona 2018
5. mesto, international tournament Alpe Adria, Dražice, 2018
1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85kg, Maribor 2018
1. mesto: Ljubljana dviga, PENTATLON, kategorija (OLDU do 85kg, PL do 93kg), Ljubljana 2017
1. mesto: Ljubljana dviga, Ljubljana 2017
1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Vipava
, 2017
Ekipno 1. mesto: “Stevan-Pišta Gromilovič” memorial, Sombor, 2016
6. mesto: international tournament Alpe Adria, Udine, 2015

1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Ljubljana, 2015

1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Ljubljana, 2014

OLIMPIJSKO DVIGANJE UTEŽI

Več o tem kje me najdete in kako vam lahko pomagam pa izveste tu.