Kultiviranje HEROJSKE moškosti III. del:

Utrdi telo in um

Utrdi TELO IN UM

"Da bi človek uspel v življenju, mu je Bog zagotovil dve možnosti, izobraževanje in telesno aktivnost. Ne ločeno, eno za dušo in drugo za telo, ampak za oboje skupaj. Človek lahko s pomočjo teh dveh možnosti doseže popolnost."

Platon
Play Video

Zadnjih nekaj mesecev je bilo izredno napornih. Vsem nam je jasno zakaj. Če želite v nekom sprožiti živčni zlom, potem se držite naslednjih korakov. Prvič, prisilite nekoga v elementaren obstoj, prepovejte jim sodelovanje v dejavnostih, ki njihovo življenje prežemajo z veseljem. Drugič, prepovejte jim delati. Tretjič, uničite njihove dnevne rutine in onemogočite jim zapustiti svoj dom. Četrtič, kot češnjo na torti preko medijev poročajte, da je družba na robu ekonomskega kolapsa. Žal to ni fikcija, ampak realnost za veliko ljudi po vsem svetu.

Za ta projekt sem se odločil, ker se mi je v tem obdobju popolnoma zrušila struktura mojega življenja. Podjetje, ki smo ga ustvarjali 8 let je bilo na robu propada. In zadnji trije meseci so popolnoma izpostavili vse moje pomanjkljivosti, nezadostnosti in nesigurnosti, ki sem jih ignoriral najbrž zadnjih 10 let svojega življenja. Ko kriza vodi do nenadnih in velikih sprememb v vzorcih našega življenja, izgubimo občutek za  pravo smer, izgubimo svoj pravi sever. Jaz sem svoj kompas izgubil že precej pred tem.

Brez skladnega občutka jaza, brez redu, ki ustvari našo identiteto, bo svet okrog nas postal bolj kaotičen in manj dojemljiv za naše želje in potrebe. Svoj svet organiziramo tako, da najprej organiziramo sebe. Zadnjih 8 let je bila moja identiteta identiteta športnika. Počasi spreminjam svojo identiteto športnika v identiteto trenerja in poslovneža. Pustiti stare navade in vzorce za sabo je izredno težko in najprej moraš uničiti in ubiti del sebe, da lahko greš naprej in se razviješ v nekaj novega. V tem obdobju sem se najprej popolnoma izgubil, sedaj pa počasi vzpostavljam nov red. Potreboval sem si zadati nek ogromen projekt. Zadnjih 8-10 let mojega življenja je bil ta projekt trening in uvrstiti se na eno veliko mednarodno tekmo ter postaviti državne rekorde. Uvrstil sem se v olimpijsko reprezentanco za sredozemske igre v Taragoni leta 2018 in popravil sem skoraj 20 let stare državne rekorde v kategoriji do 85kg.

Ker pa še vedno nisem popolnoma izoblikovan v svoji novi identiteti, se mi na tem mestu poraja vprašanje. Ali vse to počnem zaradi svojih lastnih interesov ali zaradi čuta nesebičnosti in predanosti? Samo čas bo dal odgovor na to vprašanje. Sem nekdo, ki ni bil zmožen premagati svojih lastnih sebičnih instinktov, sem nekdo, ki je našel rešitev v tem, da jih je nadomestil in našel pot, da jih usmeril v to drugo persono ter dopustil, da te pomanjkljivosti vrejo tik pod površjem.

In vse to me pripelje do tega, da tej krizi ne bom dopustil da gre v nič. Zadal sem si ogromen cilj. In kot rešitev vsega tega sem si zadal speljati en ogromen projekt. Projekt, ki se začne danes in bo trajal, dokler ne bom vsega naučenega in vseh misli prelil na papir, dokler ne bo iz vsega tega nastala izredno dolga in poučna knjiga z naslovom KULTIVIRANJE HEROJSKE MOŠKOSTI – Kriza moškosti in kako jo rešiti?.  Nikoli ne dopusti, da gre dobra kriza v nič. Obstaja nešteto dejavnosti in projektov, ki jih lahko uporabimo, da ponovno vzpostavimo red v svojem življenju. In to je moj projekt.

 

Ta SPLETNA SERIJA bo zgodba tragičnega padca, bo zgodba o osebi, ki je razcepljena zaradi grajenja svoje nove identitete, zaradi nesigurnosti, nezadostnosti in pomanjkljivosti, ki jih ni sprejela in posledičnimi občutki krivde, jeze, strahu in obžalovanja. Je potovanje, kjer se sooča s svojimi nezadostnostmi tako navznoter kot navzven. Je zgodba moža, ki se dvigne iz objema travmatične izkušnje in transformira to življenjsko travmo v začetek dolgega in napornega vzpona.

Osredotočam se na dva izredno pomembna področja, ki pa sta v današnjem času večinoma spregledana. Večina se ukvarja s tehnikami, kako se obnašati oziroma izgledati bolj moško, redko kdo pa se osredotoča na aspekt telesne in umske moči oziroma življenjske filozofije. Platon je rekel:

“Da bi človek uspel v življenju, mu je Bog zagotovil dve možnosti, izobraževanje in telesno aktivnost. Ne ločeno, eno za dušo in drugo za telo, ampak za oboje skupaj. Človek lahko s pomočjo teh dveh možnosti doseže popolnost.”

Platon

In prišli smo do tistega dela videa, kjer si na obraz nataknem velik nasmeh in rečem: “Počakaj, to pa še ni vse!” in upam, da zadržim tvojo pozornost za več kot 1 sekundo.

Kot je rekel slavni pustolovec Westley v filmu The Princess Bride: “Življenje je bolečina in če kdorkoli trdi drugače, vam nekaj prodaja.”

Tako da tukaj sem in ti prodajam nekaj fenomenalnega. Tukaj sem in ti enkrat za spremembo namesto lepih in fantastičnih stvari, optimistično prodajam neudobje, bolečino in trpljenje, da boš končno lahko vstal iz prestola samopomilovanja in prijel bika, imenovanega »tvoj lajf«, za roge ter enkrat za spremembo naredil nekaj koristnega. Diamanti baje nastanejo pod pritiskom, ne v nežnem objemu svilenih rjuh.

Na kup sem zmetal 10 let svojega znanja in izkušenj, svojih zmag in porazov, svojih borb s pomanjkanjem prave moškosti ter ustvaril spletno serijo, v kateri se bomo spopadli z izzivi s katerimi se srečuje moderni moški ter jih premagali tako, kot je Frodo premagal Saurona.

Zato postani naročnik SPLETNE SERIJE v kateri se bomo osredotočili na grajenje psihološke in umske moči ali pa se pridruži PROGRAMU treningov za moške, v vadbenem centru Evolucija v Ljubljani. Če misliš, da zmoreš vse to, pridi kar na oboje. Izzivam te, dvojno te izzivam ti veličasten merjasec. Za začetek samo klikni tista dva prekrasna lepa zelena gumba spodaj in se pridruži.

Najlepša hvala, ti prekleto veličastna lepa in čedna oseba, na drugi strani zaslona. Se vidimo.

Področja moškosti se lotevam kot skrivnosti, ker je še vedno veliko stvari, ki jih ne razumem. In ne glede na to, kako izobraženi smo na specifično temo, nikoli ne bomo dovolj izobraženi, da lahko z lahkoto diskutiramo na temo moškosti. Vendar se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Delno zato, ker se želim na to temo veliko več naučiti. Ena od najpomembnejših stvari, ki sem se jo naučil v zadnjih letih je ta, da je najboljši način, da se nekaj naučiš ta, da o tem pišeš in govoriš. In ko govorim o moškosti, vam nočem v glavo posaditi ideje, da je to kar govorim zagotovo res, ker je veliko stvari za katere nisem 100% prepričan, da so resnične. Želim najti smisel v vsem tem, ker odkrito povedano, se v vlogi moškega iščem že 12 let svojega življenja. In dal bom vse od sebe, da najdem smiselne odgovore na vsa vprašanja.

Drugi deli serije

Naroči se na spletno serijo in postani boljši moški, partner in oče.

Cilj projekta je izpostaviti slabosti tako tradicionalne moškosti kot novodobne feminizirane moškosti ter poiskati tretjo, boljšo in modernejšo alternativo. Da bomo zdajšnje generacije fantov in moških bili boljši partnerji, očetje in vzorniki svojim sinovom in hčerkam.