POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji določajo uporabo in nakup preko podjetja PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami na spletni strani, ki so last PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o.

Uporabnik se zaveže, da bo spletno stran uporabljal zakonito, v skladu z njenim namenom.

Pravica intelektualne lastnine

Ponudnik je lastnik ali uradni pooblaščeni posrednik pri vseh produktih, ki se nahajajo na strani www.matjazerjavec.si in ostalih produktov katerih je lastnik PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., oziroma posrednik pri prodaji produktov.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne strani.

Za nastale poškodbe lastnine oziroma predmetov PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., ne odgovarja. Vsi programi se izvajajo na lastno odgovornost in v primeru poškodb ne odgovarjamo. Vsi programe izvajate prostovoljno in se zavezujete k temu, da ste sami odgovorni za dejanja. Pred uporabo programa se posvetujete s svojim zdravnikom ali fizioterapevtom.

Jedilniki in svetovanje o prehrani je le informativne narave. Jedilniki so zgolj simbolični, zato se najprej posvetujte z zdravnikom ali nutricionistom o uporabi le teh.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine matjazerjavec.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Matjazerjavec.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: matjazerjavec.si, in ostalih spletnih strani, ki si jih lasti PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o.

Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.

Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.

Za nakup v spletni trgovini, se uporabnik ne rabi registrirati.

Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije, so približne). Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.

Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)

bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami)

dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

način plačila in dostave

časovno veljavnost ponudbe

rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki. Ob vračilu izdelka, se obračunajo storški poštnine in vračila v višini 3,99€.

Cene in davek

Vse cene so izražene v EUR (eurih) in vključujejo davek na dodano vrednost (PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o.).

Preklic naročila:

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovnih znamk. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠT. NAROČILA.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, ki vsebuje produkt). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov:

Če uporabnik z kupljenim izdelkom ni zadovoljen, ima pravico, da ponudniku v 8 dneh od prejema produkta, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe (rok prične teči z dnem prejetega produkta).

Razlogov za odstop od pogodbe je zaželjen.

Če produkt vrnete ima podjetje PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o. 30 delovnih dni časa za vračilo kupnine.

Ob vrnitvi denarja bo uporabnik izgubil dostop do produkta.

*V primeru, da kupce ne dvigne svojega izdelka, oziroma ne poravna kupnine pri nakupu preko pošte Slovenije, ima PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., pravico izstaviti račun v vrednosti 30€ za nastale stroške pri pošiljanju. V primeru, da kupec teh stroškov ne poravna, ima Matjaž Erjavec s.p. pravico izstaviti izvržbo kupcu produkta.

V primeru, da kupec ne poravna svojega zneska na TRR, Paypal ali preko pošte, ima PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o. pravico zaračunati nastale stroške v višini 30,00€

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine matjazerjavec.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene so predstavljene kot redne cene in spletne cene. Redne cene so ponavadi priporočene maloprodajne cene proizvajalca ali uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko interneta v primeru plačila po povzetju.

Načini plačila

V trgovini matjazerjavec.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– z gotovino po povzetju preko Pošte Slovenije.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče

*V primeru, da kupce ne dvigne svojega izdelka, oziroma ne poravna kupnine pri nakupu preko pošte Slovenije, ima PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., pravico izstaviti račun v vrednosti 30€ za nastale stroške pri pošiljanju. V primeru, da kupec teh stroškov ne poravna, ima PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o. pravico izstaviti izvržbo kupcu produkta.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj Profil).

– preko UPN obrazca

Ponudnik izda račun preko elektrnoske pošte.

– preko Paypal

Paypal izda račun glede storitve.

Garancija

Ponudnik prodaja kvalitetne digitalne izdelke s katerimi jamči 100% (ali več – odvisno od produkta). V primeru da uproabnik z produktom ni zadovoljen, lahko v 8 dneh zahteva celotno vračilo vplačanega zneska.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani. Uporabnik ne prevzema odgovornosti, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik lahko onemogoči spletno stran ali dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja.

Uporaba in nasveti v produktih se uporabljajo na lastno odgovornost. V primeru poškodb ali v primeru drugačnih zdravstevnih težav uporabnika. Ponudnik ne nosi nobene odgovornosti. Ponudnik ni kriv za kakršnekoli viruse na vašem računalniku, ali fizične poškodbe vaše opreme med izvajanjem programa.

Zaupnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu matjazerjavec.si ali kako drugače (po telefonu, preko e-pošte, idr.), so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov. Ker je skrb za varovanje osebnih podatkov velika, ima podjetje PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o. v skladu s 24. in 25. čelnom Zakona o varstvu osebnih podatkov sklenjene oz sprejte naslednje pravilnike:

– Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov.

– Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov na področju uporabe elektronske pošte.

– Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov na področju uporabe interneta.

– Vsi zaposleni pri PARTENON, izobraževanje na področju športa, d.o.o., so dolžni podpisati izjavo o Varovanju osebnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte info@vadbe.com ali pisno na naslov podjetja.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadalnje obravnave postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno nakupovanje!

Pravo

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 1.1.2020, posodobljeni so bili 20.1.2021