8 tedenska akademija: Prihodnost treninga in programiranja

Akademija za marljive in srčne trenerje, ki želijo poglobiti in razširiti svoje znanje na področju treninga moči in programiranja treningov v praksi
ter postaviti svoj sistem, ki strankam pomaga doseči dolgoročne spremembe.

Akademija Prihodnost treninga in programiranja vas vodi preko razvijanja globine in širine praktičnega znanja, kar vam bo omogočilo ustvariti vrhunsko storitev in stabilno kariero.

Začetek akademije: Petek, 22.4.2022 ob 11:00

Prijave zbiramo do četrtka, 21.4.2022 do 23:59.

Na voljo je 8 prostih mest!

 • 00Dni
 • 00Ur
 • 00Minut
 • 00Sekund

Kako je zasnovan program AKADEMIJE Prihodnost treninga in programiranja?

Program je zasnovan tako, da najprej spoznate proces skozi vlogo stranke (vadečega),
nato skozi vlogo učenca (mentoriranca) in na koncu skozi vlogo učitelja (trenerja). 
Program je kombinacija dela na sebi (skupen trening pod vodstvom mentorja) in programa praktičnih in teoretičnih delavnic.

V praktičnem delu se preizkusite v vlogi trenerja pod nadzorom mentorja in postanete del skupnosti motiviranih trenerjev s skupnim ciljem nadgradnje svojega znanja. Delo znotraj majhne skupine omogoča pridobivanje povratnih informacij, učenje in izmenjavo izkušenj in dilem z ostalimi udeleženci. 

Namen programa je, da poleg praktičnih znanj treniranja in programiranja
zastavite celovito storitev osebnega trenerstva ali individualiziranih skupinskih vadb. 

V program je vključenih več kot 10 let praktičnih izkušenj iz gyma,
več kot 4 leta izkušenj z vodenjem seminarjev in delavnic ter 
več kot 10 uspešno izpeljanih individualnih metnorskih programov.

Akademija je namenjena trenerjem, ki:

Pomagali vam bomo razviti metodo treninga, ki spoštuje in ceni individualnost vaših strank

Ta metoda je kondicijski Coaching ali Fitnes Coaching in temelji na načelih,
uporablja prakse in strategije, ki temeljijo na PRINCIPIH, idejah, konceptih in informacijah, za katere vemo, da so objektivno resnične.
Uporablja znanja psihologije, fiziologije, in športne znanosti.

Akademija treninga moči za trenerje je model učenja po korakih,
v tempu kot ga narekujejo vaše obveznosti. Naučili se boste glavnih principov, ki omogočajo činkovito uporabo različnih metodologij v podporo ciljem strank.

Cilji akademije:

Bolj zadovoljne stranke

Zvestejše stranke

Utečeni sistemi treninga

Mentorstvo po meri

Finančna svoboda

Več prostega časa

Temelji programa

STRUKTURA

Zagotoviti jasno pot brez nepotrebnih kompleksnosti, s katero lahko prevzamete 100% odgovornost za svoje rezultate in rezultate svojih strank.
Preberi več.

NAMEN

Pridobiti globino in širino znanja, ki vas srečata tam kjer ste. V poplavi informacij bomo ustvarili učinkovit filter in ločili seme od plevela.
Preberi več.

PRINCIPI

Vas naučiti kako učinkovito uporabiti različne metodologije in podpreti cilje vaših strank. Cilj je doseči svobodo in fleksibilnost, ki omogočata, da lahko delate s komerkoli in kjerkoli.
Preberi več.

Ustvarite metodo treninga, ki se prilagaja vašim strankam

Cilj je osvojiti znanje, kako INDIVIDUALIZIRATI trening in ga prilagoditi posamezniku znotraj skupine ali v okviru osebnega trenerstva, glede na njegov življenjski slog, telesne sposobnosti, morebitne gibalne omejitve in cilje. Vse to bo omogočilo, da bodo vaše stranke ostale zadovoljne in zveste dlje časa.

Trening moči v praksi

1. modul: Osnovne smernice treninga

2. modul: Trening nog in zadnjice

3. modul: Trening za zgornji del telesa

4. modul: Trening moči okoli poškodb

5. modul: Trening energijskih sistemov

Programiranje

6. modul: Analiza, testiranje in postavljanje ciljev

7. modul: Frekvenca in razdelitev treninga

8. modul: Izbor in zaporedje vaj

9. modul: Volumen in intenzivnost

10. modul: Progresije in periodizacija

1. modul
Osnovne smernice in principi treninga za moč in hipertrofijo

Moč je temelj, na katerem gradimo vse ostale gibalne sposobnosti. V prvem modulu bomo naredili pregled najnovejših, relevantnih, osnovnih znanstvenih in praktičnih smernic za trening moči, pridobivanja mišične mase in eksplozivnosti, na bazi katerega bomo gradili naše praktično znanje. 

Frekvenca je bila tradicionalno povezana s tem kolikokrat tedensko treniramo. Pri pridobivanju moči in mišične mase pa je bolj pomembno kolikokrat tedensko treniramo določen gibalni vzorec ali mišico.  

Intenzivnost je definirana kot % teže, ki smo ga sposobni dvigniti največ 1 ponovitev (1RM). Definirali bomo pojme RM, RPE, AMRAP, EMOM in razdelali kdaj in kako jih smiselno vključiti v program treninga.

Volumen treninga je skupna obremenitev na vajo, trening in teden. Odgovorili bomo na vprašanje kakšni sta minimalna in optimalna efektivna doza in koliko volumna je preveč volumna.

Dolgo časa je veljalo, da je za optimalen trening hipertrofije potreben trening s srednjimi in lahkimi bremeni, visokimi ponovitvami in kratkimi odmori med serijami. Pa je to res?

Trening do odpovedi je ena izmed najbolj polariziranih tem v svetu bodybuildinga. Je torej smiselno trenirati do odpovedi ali ne?

So boljše kompleksne ali izolacijske vaje? Bilateralne ali unilateralne? S prostimi utežmi ali na napravah?

Kdaj je smiselno uporabiti kompleksne vaje na začetku treninga in kdaj morda na koncu? Je smiselno uporabljati izolacijske vaje na začetku treninga? Kdaj je smiselno vključevati eksplozivno izvedbo vaj?

Je večji obseg giba vedno prava izbira? V katerih primerih je boljša izbira izvedba vaje čez celoten obseg giba in kdaj čez omejen obseg giba?

Ali počasnejša izvedba res vodi v boljši odziv? Kdaj je smiselno uporabljati počasnejšo izvedbo in kdaj ne? Kaj pa uporaba izometrike?

Program, ki bi na vse posameznike vplival enako ne obstaja. Kaj lahko storimo, da na podlagi zbranih informaciji individualiziramo program in iz vsake stranke izstisnemo njihov maksimum?

2. modul
Trening nog in zadnjice

Teoretično znanje anatomije in biomehanike spodnjega dela telesa bomo prenesli v prakso in se naučili kako optimalno trenirati spodnji del telesa za vrhunske rezultate. Na konkretnih primerih bomo analizirali vaje, postavili njihove progresije in regresije. Naučili se bomo pravilno izvedbo, izpostavili najpogostejše napake pri izvedbi in pogledali kako jih hitro in učinkovito odpraviti. 

Pogledali bomo kako trenirati zadnjico za optimalen prenos v vsakdanje življenje in šport, za prevencijo pred poškodbami, pa tudi za izgled.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo mišic zadnjice. Delali bomo na razumevanju kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

Na praktičnih primerih bomo spoznali pravilno izvedbo vaj, ki vključujejo izteg kolka, kot so mrtv dvig, dvig bokov, hip thrust, … Pogledali bomo tudi  najpogostejše napake in kako jih učinkovito odpraviti ter progresije in regresije vaj.

Pogledali bomo kako trenirati sprednje stegenske mišice za optimalen prenos v vsakdanje življenje in šport, za prevencijo pred poškodbami, pa tudi za izgled.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo sprednjih stegenskih mišic. Razložili bomo kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

V praksi bomo šli čez pravilno izvedbo vaj, ki vključujejo gibalni vzorec počep (počep, izpadni korak, vzpon na klop, bolgarski počep, …), pogledali najpogostejše napake in njihove korekcije ter progresije in regresije vaj.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo notranjih stegenskih mišic in razložili kako in zakaj morajo delovati za optimalen napredek. 

Pogledali bomo kako trenirati zadnje stegenske mišice za optimalen prenos v vsakdanje življenje in šport, za prevencijo pred poškodbami, pa tudi za izgled.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo zadnjih stegenskih mišic. Razložili bomo kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

V praksi bomo šli čez pravilno izvedbo vaj, ki vključujejo upogib kolena in izteg kolka (romunske mrtve dvige, predklone, upogibe kolen, …), pogledali najpogostejše napake in njihove korekcije ter progresije in regresije vaj.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo mišic goleni. Razložili bomo kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

Na koncu bomo na novo zgrajenih temeljih razdelali kako sestaviti učinkovit in ciljem prilagojen program za trening nog in zadnjice.

3. modul
Trening za zgornji del telesa

Teoretično znanje anatomije in biomehanike zgornjega dela telesa bomo prenesli v prakso in se naučili kako optimalno trenirati zgornji del telesa za vrhunske rezultate. Na konkretnih primerih bomo analizirali vaje, postavili njihove progresije in regresije. Naučili  se bomo pravilno izvedbo, izpostavili najpogostejše napake pri izvedbi in pogledali kako jih hitro in učinkovito odpraviti. 

Pogledali bomo kako optimalno trenirati hrbtne mišice za izgled in zdravje ramenskega sklepa.

 

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo hrbtnih mišic. Razložili bomo, kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

V praksi bomo šli čez pravilno izvedbo vaj, ki vključujejo horizontalne pritege (veslanja) in vertikalne pritege (zgibi, pritegi na prsa), pogledali najpogostejše napake in njihove korekcije ter progresije in regresije vaj.

Pogledali bomo kako optimalno trenirati prsne mišice in mišice ramen za dober prenos v vsakdan in šport, za zdravje ramenskega sklepa in izgled.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo prsnih mišic in mišic ramen. Razložili bomo kako in zakaj morajo mišice  delovati za optimalen napredek. 

V praksi bomo šli čez pravilno izvedbo vaj, ki vključujejo horizontalne potiske (potisk s prsi, sklece, …) in vertikalne potiske (potiske nad glavo), pogledali najpogostejše napake in njihove korekcije ter progresije in regresije vaj.

Pogledali bomo, kako optimalno trenirati biceps in triceps.

Natančno bomo predelali anatomijo in funkcijo mišic nadlahti. Razložili bomo kako in zakaj morajo mišice delovati za optimalen napredek. 

Na koncu bomo na novo zgrajenih temeljih pogledali kako glede na cilje in potrebe stranke sestaviti primeren program za trening zgornjega dela telesa.

4. modul
Trening moči okoli poškodb
Na praktičnih primerih bomo spoznali kako varno in učinkovito delati s športniki ali rekreativci, ki se pri treningu srečujejo z gibalnimi omejitvami, akutnimi bolečinami in poškodbami ter kako trening moči prilagajati glede na regeneracijske sposobnosti posameznika. Poudarek bo na razumevanju kaj deluje v praksi in kaj ne ter kako graditi napredek v moči kljub gibalnim omejitvam.
 
Pridobljeno znanje in informacije boste lahko takoj uporabili v praksi, vaše stranke stranke pa se bodo lahko na varen in učinkovit način vrnile v  gibanje in šport brez strahu pred bolečinami, poškodbami in pretreniranjem. 
 
 

Postavili bomo jasne meje do kje lahko kot trenerji glede na naše kvalifikacije strankam dejansko pomagamo in kdaj je dobro, da jih po pomoč usmerimo drugam. 

Postavili bomo protokol, po katerem bo mogoče stranko na enostaven, varen in učinkovit način vrniti v gibanje.

Posledice bolečin in poškodb so lahko neposredne in posredne. Osredotočili se bomo na odpravo neposrednih posledic poškodbe in povečali razumevanje posrednih posledic.

Pogledali bomo kakšen je psihološki odziv na poškodbo, kako lahko strankam pomagamo prebiti ta zid in jim omogočiti hitrejše okrevanje. Stremimo k temu, da jih naučimo, da počitek v primeru poškodbe ni vedno nujno najboljša izbira.

Pogledali bomo kaj sploh so kronične bolečine, kateri so njihovi glavni vzroki in kako se lotiti odprave, ne le posledic. Določili bomo mejo, do katere lahko kot trenerji pomagamo pri odpravi kroničnih bolečin.

Vso novo pridobljeno znanje bomo združili in aplicirali na praktične primere. Šli bomo čez osnovne principe prilagajanja treninga za moč glede na gibalne omejitve konkretnega posameznika. Ideja je graditi napredek v moči in povečevanju ali pa vsaj ohranjanju mišične mase, ki ne povzroča bolečin ali poškodb sklepov.

Na praktičnih primerih bomo pogledali kako lahko ob pojavu akutnih bolečin ali manjših poškodb ustrezno prilagodimo trening glede na posamezne sklepe.

Spoznali bomo vlogo regeneracijske sposobnosti posameznika pri programiranju vadbe in osvojili nekaj osnovnih in bolj pogostih strategij aktivne regeneracije, ki na dolgi rok omogočajo večjo frekvenco intenzivnega treninga.

5. modul
Trening energijskih sistemov v telovadnici
Pogledali bomo kako varno in učinkovito delati s športniki ali rekreativci, ki želijo izboljšati svojo kondicijsko pripravljenost.
 
Preverili bomo katere so prednosti in omejitve treninga energijskih sistemov v telovadnici ter poglobili razumevanje povezave med močjo, aerobno in anaerobno vzdržljivostjo.

Spoznali bomo osnove delovanja aerobnega in anaerobnih energijskih sistemov, njihove bistvene razlike ter medsebojne povezave med močjo, aerobno in anaerobno vzdržljivostjo.

Postavili bomo smernice do kje je smiselno aerobni energijski sistem trenirati v telovadnici pod okriljem trenerja. Kaj je tisto kar večina rekreativcev v resnici potrebuje od nas trenerjev?

Naučili se bomo osnovnih principov programiranja treningov anaerobnih energijskih sistemov okoli gibalnih omejitev posameznika.

Kako trening energijskih sistemov vključiti v program vadbe ob upoštevanju frekvence, volumna in intenzivnosti in kako ga kombinirati v istem treningu z vajami za moč.

6. modul
Analiza, testiranje in postavljanje ciljev
Postavili bomo protokol za sprejem novih strank, analizo njihovega življenjskega sloga, morebitnih zdravstvenih omejitev ali kakršnih koli drugih potreb.

Pripravili bomo skupino testov, ki nam bo pokazala morebitne gibalne omejitve in gibalne sposobnosti strank.

Na koncu bomo postavili vprašalnik za postavljanje kratkoročnih in dologročnih ciljev. Na podlagi vseh pridobljenih informaciji in znanja boste znali postaviti akcijski načrt, ki bo omogočil, da vam ne bo potrebno prodajati svojih storitev, saj se bodo stranke za nakup odločile same.

Z našo pomočjo boste postavili zdravstveni vprašalnik, s pomočjo katerega boste pridobili vse potrebne informacije o zdravstvenem stanju vaših strank.

Pomagali vam bomo pripraviti vprašalnik, ki bo prilagojen vašemu načinu dela in bo nudil vpogled v življenje vaših strank in njihov življenjski slog. 

Naučili se bomo katere teste je smiselno uporabiti za odkrivanje morebitnih gibalnih omejitev različnih profilov strank ter za preverjanje njihovih gibalnih sposobnosti. 

Postavili bomo strategije  s katerimi boste najhitreje in najbolj učinkovito analizirali potrebe in želje strank.

Z našo pomočjo boste ustvarili vprašalnik, ki bo strankam omogočil enostavno postavljanje kratkoročnih in dolgoročnih, realističnih ciljev.

7. modul
Frekvenca in razdelitev treninga

Ali za dosego specifičnih ciljev obstaja ena najboljša razdelitev treningov glede na število treningov na teden? 

Poznamo posameznike, ki se odlično odzovejo na trening celotnega telesa trikrat tedensko. Pa lahko treninge trikrat tedensko strukturiramo tudi na drugačen način?

Pogledali bomo konvencionalne in nekonvencionalne razdelitve treningov glede na frekvenco treniranja trikrat, štirikrat, petkrat in šestkrat tedensko.

Kakšne so prednosti in slabosti konvencionalnih razdelitev treningov? Kdaj je smiselno uporabiti katero od metod?

Naučili se bomo smiselne uporabe in programiranja treningov celotnega telesa za začetnike in za bolj napredne posameznike.

Pri treningu potiskov in pritegov telo bočno razdelimo na dve polovici, na sprednji in zadnji del telesa. Pri potiskih treniramo sprednji del, pri pritegih pa zadnji del telesa. Naučili se bomo smiselne uporabe in programiranja treningov potiskov in pritegov na različnih praktičnih primerih.

Ali ste vedeli, da so hibridni potiski in pritegi v praksi celo bolj pogosto uporabljeni kot klasični potiski in pritegi?

Pri treningu hibridnih potiskov in pritegov telo bočno po diagonali razdelimo na dve polovici. Najprej skupaj trenramo potiske zgornjega dela telesa in pritege spodnjega dela telesa, naslednji trening pa obratno. Na praktičnih primerih se bomo naučili smiselne uporabe in programiranja treningov hibridnih potiskov in pritegov. 

Pri tej razdelitvi treningov telo razdelimo na dve polovici, na spodnji in zgornji del telesa. Naučili se bomo smiselne uporabe in programiranja treningov za spodnji in zgornji del telesa. 

Pri treningu nog, potiskov in pritegov prvi trening treniramo spodnji del telesa, drugi trening treniramo potiske zgornjega dela telesa, tretji trening pa treniramo pritege zgornjega dela telesa. 

Nekonvencionalne razdelitve treninga so mešanica konvencionalnih razdelitev. Razložili bomo kakšne so prednosti in slabosti nekonvencionalnih razdelitev treningov in se jih naučili uporabljati in kombinirati na smiseln način.

8. modul
Izbor in zaporedje vaj

Naučili se bomo kako sestaviti program vadbe glede na specifične želje in cilje strank. Pogledali bomo katere vaje je smiselno uporabiti v katerih primerih in kakšno mora biti njihovo zaporedje.

Naučili vas bomo osnovnih principov po katerih je najenostavneje sestaviti program treningov. Koncept temelji na izbiri kompleksnih in osnovnih gibalnih vzorcev, ki jih bomo umestili v sklop glavnih, pomožnih in izolacijskih vaj. 

Za lažjo sestavo programa bomo gibalne vzorce razdelili na 7 skupin.

Naučili se boste katere so tiste glavne vaje, ki predstavljajo rdečo nit vsakega trening programa in pri katerih lahko najbolje merimo napredek.

Katere so pomožne ali asistenčne vaje? Kako odkrijemo šibke točke in jih s primernimi vajami izboljšamo?

Katere so izolacijske vaje? Kako jih vključimo v sam program treningov? Naučili se boste, katere izolacijske vaje so primerljive vajam, ki jih lahko delamo na napravah v fitnesih. 

Naučili se boste kako v program treninga smiselno vključiti kardio ali bodybuilding finisherje, glede na specifične cilje strank.

9. modul
Volumen in intenzivnost

Glede na osnovne smernice za pridobivanje moči in mišične mase ter poznavanja funkcionalne anatomije in biomehanike se bomo naučili programu vadbe pripisati primeren volumen in intenzivnost, glede na cilje, gibalne sposobnosti in morebitne gibalne omejitve strank.

Naučili vas bomo kako na enostaven način določiti primeren volumen ob upoštevanju znanja pridobljenega v korakih naštetih zgoraj.

Naučili vas bomo kako predpisati primerno intenzivnost treningov, glede na cije in potrebe stranke.

Pogledali bomo kako pri sestavljanju programov treningov upoštevati %RM.

Pogledali bomo kako pri sestavljanju programa upoštevati tudi oceno subjektivnega napora.

Pogledali bomo kako v programe treningov smiselno vkomponirati naprednejše metode, kot so EMOM (every minute on the minute), AMRAP (As many reps as possible) in kdaj je primerna uporaba metode treninga do odpovedi.

Naučili vas bomo kako v programe smiselno vključiti supersete, cluster sete, drop sete in back off sete.

10. modul
Progresije in periodizacija

Katere so najbolj smiselne vrste periodizacije za začetnike, za tiste malo bolj izkušene in za zelo napredne stranke? Kako pa je s progresijami?

Katerih je pet najpogostejših progresiji, ki jih uporabljamo za optimalen napredek pri treningu?

Kakšne so prednosti in slabosti linearne periodizacije in zakaj je odlična izbira za začetnike?

Kakšne so prednosti in slabosti nelinearne periodizacije in kdaj jo uporabljamo?

Kakšne so prednosti in slabosti konjugirane periodizacije in zakaj je zelo dobra izbira za tiste naprednejše stranke?

Vaš mentorski program vsebuje

8 X 3 urne delavnice

Praksa na terminih individualiziranih skupinskih treningov v VADBENEM CENTRU EVOLUCIJA

Knjigi "moč in hipertrofija" ter "trenerjev praktični vodič"

Dostop do AVTORSKE digitalne knjižnjice več kot 2500 vaj

Svetovanje pri postavitvi poslovnega modela (Predloge za pogodbe, osebne mape, delovne liste in drugo)

podpora MENTORJA po zaključenem programu

12 tedenski individualiziranI program za moč in pridobivanje mišične mase ali kondicije

12 tedenski prosti vstop v naš Vadbeni center evolucija

1 x tedensko možnost skupnega treninga Z MENTORJEM (BONUS)

usposabljanje za trenerje

Izkušnje trenerjev

Zakaj ste ravno vi tista oseba, ki si zasluži priložnost za učenje?

V kontaktnem obrazcu spodaj, mi odgovorite na naslednja vprašanja:

Še vedno nisi prepričan/a? Povabim te na kavo.

Akademija treninga moči v praksi

760 327 / mesec (3 obroki)
 • 8 x 3 urne praktične in teoretične delavnice (v vrednosti 1440€)
 • Skupni treningi 1x tedensko
 • Knjigi Moč in hipertrofija ter Trenerjev praktični vodič (v vrednosti 99,80€)
 • Avtorska digitalna knjižnjica več kot 2500 vaj (v vrednosti 200€)
 • 12 tedenski individualiziran program treningov, dostop do aplikacije Evolution Strength in našega vadbenega centra (v vrednosti 240€)
 • Predloge poslovne dokumentacije GDPR, SPP, pogodbe (v vrednosti 300€)
 • Podpora
 • Majhna skupina (največ 10 udeležencev)
 • 2 mentorja (Matjaž Erjavec in Tine Seražin Lisjak)