Sale!

Moč in hipertrofija (PDF)

Original price was: €59.90.Current price is: €39.90.

Knjiga moč in hipertrofija je teoretičen uvod za pisanje smiselnih in učinkovitih trening programov.

Na nekaj več kot 100 straneh je zajetih več kot 250 znanstvenih raziskav in 6 različnih sistemov.

V svojih 8 letih dela sem na kup združil več kot 250 raziskav s področja treninga za moč in pridobivanje mišične mase,  poiskal več različnih sistemov in jih združil v teoretično osnovo pisanja treningov, knjigo Moč in hipertrofija. Z znanstveno utemeljenim treningom, do vrhunskih rezultatov.

Category:

Description

Knjiga moč in hipertrofija je teoretičen uvod za pisanje smiselnih in učinkovitih trening programov.

Na nekaj več kot 100 straneh je zajetih več kot 250 znanstvenih raziskav in 6 različnih sistemov.

V svojih 8 letih dela sem na kup združil več kot 250 raziskav s področja treninga za moč in pridobivanje mišične mase,  poiskal več različnih sistemov in jih združil v teoretično osnovo pisanja treningov, knjigo Moč in hipertrofija. Z znanstveno utemeljenim treningom, do vrhunskih rezultatov. V knjigi Moč in hipertrofija najdete osnovne smernice treninga za moč in pridobivanje mišične mase. Knjiga predstavlja temelje treninga za moč in hipertrofijo. Vsa teorija je nato podprta s prakso v moji drugi knjigi Trenerjev praktični vodič.

Moč je temelj, na katerem gradimo vse ostale gibalne sposobnosti: hitrost, koordinacijo, vzdržljivost, gibljivost, ravnotežje. Trening moči nam zagotovi, da postopoma lahko vedno bolj obremenjujemo mišico in jo silimo v adaptacijo. Ko se mišica prilagaja novim naporom, raste. Težja bremena povečajo tenzijo na mišico, kar pomeni večje mišice.

Znanstvene raziskave sestavljajo sistematična opazovanja, meritve in poizkusi. V teoriji bi morala biti znanost perfektna, brez napak. Dati nam bi morala točen odgovor na naša specifična vprašanja. Vendar kot izpostavlja Brad Contreras: »Ljudje smo sami po sebi pomanjkljiva bitja, ki neizogibno podcenjujemo tok znanosti.« Samo poglejte, kaj vse se da prodati nekemu laiku. Tablete in kapusle, zaradi katerih naj bi hujšali, trake in pasove, ki naj bi izboljšali našo držo in nas odrešili vseh muk in bolečin, programe vadbe in diete, ki se slišijo preveč dobri, da bi resnično delovali. V življenju sem se naučil, da če se nekaj sliši enostavno predobro, da bi bilo res, potem je temu res tako.

To je eden izmed razlogov, zakaj ne moremo 100-odstotno zaupati vsem informacijam, ki jih dobimo na spletnih portalih, kot je na primer PubMed. Najbolj zanesljiv vir so metaanalize, ki nam dajo najbolj natančne in preverjene informacije.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like…